26 Mart 2012 Pazartesi

Hayat Dediğimiz../I didn't choose this life. This life chose me.


Hayata ne kadar gücümüz yeter.Kendi hayatımızı kendimizin seçtiğini sanırız çoğu zaman.Oysa hayat bizi seçmiştir.Bazı şeyler için çaba harcar, emek verebilirsin..Ama bütün bunlar hayatımızın ne kadarını tutar.Çünkü gücün, yertenegin, aklın sınırlıdır.Yönlendire bildiklerin, planladıkların, umut ettiklerin hayatın sana verdikleri içinde küçük bir orandır..Kim bilir, belki de bu kadarı yeter insana.

İçinden çıkamadığımız o kadar çok soru vardır ki! Bunlara ''Kader'' diyerek vasıflandırıp noktayı koymaz mıyız? Bu da bir inanç meselesi..Çaresiz kaldığımızda kullandığımız sığınak.İnsanı rahatlatan bir duygu..

Hataların ihmalliklerden doğduğuna inanmıyorum.Her şeyin mutlaka bir nedeni vardır.
Ama her ''NEDENİ'' bilmemiz mümkün değildir..Bazı felaketlere maruz kalırız.Bu durumlarda ''NEDEN BEN?'' diye sorduğumuz çok olur..Direksiyonunda olmadığımız bir araba kaza yapabilir.Sakatlanabiliriz.Aklımıza gelmeyen bir hastalığın pençesine düşebiliriz.Elektrik kontağından yangın çıkar, zarara uğrayabiliriz.Buzdolabı veya çamaşır makinanız durup dururken bozulur.Saç kurutma aletiniz yanar.Ne bileyim yüzlerce şey..Bütün bunlar sizin dışınızda gelişir..

Bir başka yönde ise aldığınız piyango biletine büyük ikramiye çıkar.At yarışında, lotoda totoda büyük paralar kazanırsınız.Yolda yürürken sahibi belirsiz bir tomar para bulursunuz.Baharın görkemine kapılıp aşık olusunuz.Bir size çok sevdiğini söyler.Tam bindiğiniz araba kaza yapacakken kurtulursunuz.Hasta olduğunuzu sandığınız bir rahatsızlığın basit bir grip olduğunu anlarsınız..İçiniz durup dururken huzurla dolar.

İşte dizgini elinizde olduğunuz hayatın size beklemediğiniz süprizleri.Bütün bunları sorgulamak niye..Ama nihayetinde insanız.Düşünüyoruz ve düşündüğümüz kadar varız..
O zaman bu bilinmezliğin adı ne? Ne diyeceğiz? İnancımızdan ötürü ''KADER'' dedik..
Ya inancı olmayan insanlar.
- Ben kimim?
- Dünyaya niçin geldim?
- Duygular yalnızca insanlara özgü mü?
- İnsan görmediğ, bilmediği bir çok şeyin varlığına nasıl inanıyor..
- İnsan beyni fiziki yapısını değiştirmeye gücü yeter mi?

Daha yüzlerce soru..
Yoksa hayat böyle bir şey mi?
Bizim hayat dediğimiz nedir?
.........

Ali SÖNMEZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder