27 Şubat 2013 Çarşamba

BAHARSIZ TOPRAĞINDA BİR GÜL AÇAR

BAHARSIZ TOPRAĞINDA
BİR GÜL AÇAR..

Hayat gizemlidir..Bir tılsımı vardır yaşamanın..Her gelen biraz daha kalmak için uğraşır.Gideceği yer cennet de olsa.Oysa olmadık zamanlarda olmadık şeylerle karşılaşırsın.Güldüğün de olur ağladığın da! En doğru bildiğin kişinin doğru insan olmadığını görürsün..Üzerine çarşaf çırpan üst komşunla gün gelir dost ve sırdaş olursun.Bile bile hata yaparsın..Bile bile günaha girer suç işlersin.''Ben bunları nasıl yaptım?'' dediğin de olur ''İyi ki yapmışım'' dediğinde..Sevabına günahlar işlersin.Sevabı günahından fazlaysa işlediğin vebalin ne âlâ..Bile bile inanırsın yalanlara..Başına düşecek saksıdan kıl payı kurtulursun da, kaldırımda yürürken üzerine gelen araçtan kurtulamazsın Allah göstermesin..Yardımına koştuğun el verdiğin biri başına bela olur.İyilik yaparsın kötülük bulursun..Kötülük yapar iyilik bulursun..Başın derde girdiğinde dostların kaybolur da, en sevmediğin insan koşar yardımına..
...
Derler ya! ''Hayat süprüzler le doludur'' Aslında hiç sevmem bu cümleyi..Sakız oldu..Tam da umudunu kesmişken, baharsız toprağında bir gül açar..İçinde bir yaşama hevesi bir sevinç...
Tarifsiz heyecanlar içinde bulursun kendini..Aldığın bilete milyarlar çıkacak hayalini kurarken, amortiyi tutturur sevinirsin..'Hiç olmazsa parasını kurtardı'' diye..Eski bir arkadaşına rastlarsın caddede, ya kaçarsın ya boynuna sarılırsın..Olur ya! Borcun olan esnafın sokağına alternetif yol bulur sevinirsin, beni görmez diye..Umudunu kestiğin bir alacağın gelir haybeden, mutlu olursun..Annen baban haca gider hacı olur.Yıllarca kalbinde taşıdığın kadın ''Abi'' der bacı olur..
...
Gönlüne bir ay doğar...Değişir dünyanın rengi.Saçını başını yaptırır, tepeden tırnağa yenilersin kendini..Yürürken havan değişir.Sevilmenin keyifi sarar bedenini..Yaş kemale erdi derken, birde bakmışsın ayıklamışsın geceleri hayatından..Elli ise olmuş yirimibeş..Yirmibeşindeki gençler gibi giyinmek hevesine kapılırsın.Artık tavayı tencereyi yakmaya başlamışsındır..Kendi koyduğunu kendin bulamaz olursun..Dudaklarında şarkılar..''Amca, teyze,hala'' sözleri canını yakmaya başlar..
.....
Ah ulan hayat..
Sen nelere kadirsin..Bozsan olmaz, düzsen olmaz.Sen onu bırakmazsın, o seni bırakmaz.Ökseye tutulmuş kuş gibi çırpınır durursun.Ne düşerse kadere.
Ne dersiniz öyle midir?
Sizleri çok seviyorum.İşinize geleni alın.
Sende....
Uzak durma yaklaş biraz.
Selam olsun herkese...

Ali SÖNMEZ —

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder